Kylpyhuonetarvikkeet uuteen asuntoon

Muutto tarkoittaa useimmiten perusteellista visiittiä sisustuskauppaan. Uusi koti kaipaa uutta ilmettä, ja mikäpä olisi sen mukavampaa kuin laittaa huoneisto mahdollisimman kodikkaaksi.

Kylpyhuone on useimmiten se osa asuntoa, joka vaatii kaikkein eniten sisustajan silmää uudessa asunnossa. Tämä pätee varsinkin silloin, jos kyseessä on vuokra-asunto, eikä remontteja juuri saa tehdä ennen asuntoon muuttoa. Tämä vaatii sisustajalta joustavuutta: voi esimerkiksi olla, että kylppärin kaakelit ovat mintunvihreät, jolloin asukkaan on vain sopeuduttava olosuhteisiin ja hankittava uuden kylpyhuoneen värimaailmaan sopivat tarvikkeet.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa on muutamia tarvikkeita, jotka on hyvä uusia joka kerta, kun vaihtaa asuntoa. Suihkuverhon ohella ensimmäisenä tulevat mieleen wc-harja ja roskikset, joita jokainen kylpyhuone tarvitsee. Sama pätee kylpyhuoneen mattoon: siinä missä punainen karvamatto loi edellisessä asunnossa lämmintä tunnelmaa, nykyisessä asunnossa se lähinnä kirkuu ristiriitaa vihreään yhdistettynä.

Toimivat säilytysratkaisut helpottava arkea

Uuden kylpyhuoneen perustarvikkeisiin kuuluvat ehdottomasti erilaiset säilytyskorit etenkin naisvaltaisessa taloudessa. Kylpyhuoneessa ei voi olla koskaan riittävästi säilytystilaa meikeille ja muille kauneudenhoitotuotteille. Peilikaappi on useimmiten aivan liian pieni koko perheen tarpeisiin varsinkin silloin, jos myös mies laittaa hiuksiaan silloin tällöin.

Vuokra-asunnoissa näppärä ratkaisu on hankkia joko korkea säilytysteline tai ripustaa seinille imukuppikiinnikkein varustettuja koreja riittävä määrä. Niihin saa näppärästi varastoitua hiuskiinnikkeet, meikit, parfyymit samoin kuin miesten partavaahdot ja -koneet.

Korien tyylistä ei kannata tinkiä, sillä markkinoilta löytyy takuulla omaan makuun istuva säilytysratkaisu. Erilaiset pullot ja putelit pysyvät helposti järjestyksessä eivätkä kerää pölyä pesukoneen päällä. Myös suihkuosaston korit kannattaa uusia, mikäli asunnossa ei ole kiinteitä koreja.

Yksi kylpyhuoneen ehdoton hankita naisihmisen näkökulmasta on koruteline. Kylpyhuoneisiin on saatavilla seinään kiinnitettäviä isoja telineitä, joihin saa ripustettua niin kaula- kuin rannekorut. Telineen paras puoli on se, että aamuisin säästyy ylimääräisiltä otsarypyiltä, kun kaulanauhojen kanssa ei tarvitse taistella – riittää, kun nappaa telineestä päivän tyyliin sopivan ketjun.

Ota huomioon kylpyhuoneen tarvikkeita valitessasi myös muut käytännön asiat: jos esimerkiksi kaipaat kätevää säilytyspaikkaa vessapapereille, hanki rullateline, josta uusi rulla on helppo vaihtaa vanhan tilalle.

Panosta saunaan

Jos asunnossa on sauna, se kannattaa sisustaa huolella. Tunnelmallinen sauna on keittiön jälkeen ehdottomasti jokaisen kodin paras paikka, ja siksi sinne pitää hankkia vähintään perustarpeet kiuluineen ja kynttilöineen.

Sauna

Peflettejä on hyvä olla varastossa useita, jotta voi saunoa myös siivouspäivänä. Pefletit ovat saunassa ehdoton varuste, mikäli haluaa, että sauna säilyy raikkaan tuoksuisena pitkään. Pefletit on helppo heittää pesukoneeseen lakanapyykin mukaan ja palauttaa puhtaan raikkaina lauteille seuraavaa saunapäivää varten.

Tunnelmaa saunaan luo kynttilä tai sähköinen lyhty, joka kestää vettä. Ikkunan reunalle voi varata rivistön hajusteita, jotka tuovat löylyihin koivun tai tervan tuoksua. Hunajakuorintavoide tekee saunassa ihosta ihanan pehmeän.

Hanki uudet tekstiilit

Jos resursseja riittää, kannattaa uuteen kylpyhuoneeseen hankkia sisustukseen sopivat käsi- ja kylpypyyhkeet. Erilaiset värimaailmaan sopivat tekstiilit ja muut sisutustarvikkeet tuovat kylpyhuoneeseen kodikkuutta, jota kovat kaakelit usein syövät.

Pyyhkeiden valinnassa kannattaa panostaa ensisijaisesti laatuun. Huonolaatuinen froteepyyhe on ensimmäisen pesun jälkeen karkea ja ikävän tuntuinen iholla: tuskin kukaan haluaa, että iho kuoriutuu kuivaamisen jäljiltä laaduttoman kankaan vuoksi.

Kylpypyyhkeet

Yksi uuteen asuntoon muuttamisen parhaita puolia on se, että saa hankkia pieniä, mutta sitäkin mukavampia tarvikkeita. Pientä ylellisyyttä arkeen tuovat esimerkiksi pehmeät kylpytakit, joihin kelpaa pukeutua uuden kodin ensimmäisten löylyjen jälkeen. Jalkaan sujautettavat tohvelit kruunaavat kokonaisuuden, ja löylyjen jälkeen kelpaa jäähdytellä terassilla omalla takapihalla.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.